Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

 • BURSE DE STUDIU GRATUITE ÎN S.U.A.

  Candidaturile pentru bursele FLEX 2019-2020 sunt deschise!

  Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale invită liceenii interesați, cu cetățenie română, să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), ediția 2019-2020.

  Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și a împlinit 25 de ani de existență la nivel global. Din 2015, FLEX există și în România și oferă liceenilor ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american, pe parcursul anului școlar 2019-2020. Participarea la Programul FLEX este GRATUITĂ iar bursa oferită este completă. Până în prezent, 49 de liceeni români, din diferite județe ale țării, au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați să urmeze aceeași procedură de înscriere.

                  Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite și presupune un schimb de experiență, pe perioada unui an școlar, pentru liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este de a promova înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și cei ai țărilor din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an alături de o familie americană și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. Pentru ediția 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse. În prezent, alți 35 de liceeni români se află în SUA și urmează a reveni în țară anul viitor.

   

  Criterii de eligibilitate:

  Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc TOATE condițiile:

  •     au cetățenie română;

  •     sunt născuți între 15 iulie 2001 și 15 iulie 2004;

  •     sunt, la momentul înscrierii, în clasele a IX-a, a X-a sau a XIa;

  •     studiază limba engleză în liceu;

  •     îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

  Candidaturile se depun doar online, în perioada 1 septembrie - 16 octombrie (ora 23:59) 2018.

  Aplicația este disponibilă aici: https://ais.americancoun cils.org/flex

   

  Informații complete despre program sunt disponibile pe website: http://americancounci ls.ro/programe/flex/, iar pe pagina de Facebook @FLEX România pot fi regăsite poveștile foștilor bursieri.

   

  Persoană de contact:

  Eliza Chirilă, Country Representative, 0769.696.698 (L-V, 9-17),

  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  -- 

  American Councils for International Education
  Romania office
  New address! 
  Gina Patrichi Street (ex. Orlando), No.1, 1st floor, office no.1
  1st District, postal code 010449, Bucharest, Romania
  E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.