Activitatea „Drumul Pâinii: de la bobul de grâu, la pâinicile rumenite”a fost laureată la etapa națională a concursului din cadrul programului național „Școala altfel”
Felicitări!
Marioara Toader
Școala Gimnazială Nr. 1 Dichiseni/Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Dichiseni;
Nivelul de învățământ: Preprimar;
Coordonatorul activității: Chiriacescu Eliza-Adina
Scopul activității: Dezvoltarea capacității de cunoaștere și de înțelegere a mediului înconjurător, precum și stimularea activității de investigare a domeniului agricol
Anexa A Fișa Activității_Școala Gimnazială Nr. 1 Dichiseni
Anexa B Mărturii ale profesorilor, elevilor_Școala Gimnazială Nr. 1 Dichiseni
Scoala Gimnazială nr.1 Fundeni, elevi ai claselor I-VIII
Tema activitatii desfǎşurate: „Lume, lume, hai la târg!” Târgul Micul antreprenor
Obiective propuse:
1.Fisă de activitate_Scoala Gimnazială nr.1 Fundeni
Titlul activităţii: Iubește Viața, Iubind Natura!Domeniul : Educație ecologică și protecție a mediului
Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa, jud. Călăraşi
Mitea Nicoleta -profesoară de limba franceză
Scopul activităţii: Educarea elevilor în spiritul respectului faţă de mediul înconjurător prin amenajarea unui spațiu verde de 3.600 metri pătrați în incinta Spitalului Municipal Oltenița.Activitatea a vizat transformarea unui teren viran într-un spațiu verde ce va fi un loc de liniște și relaxare pentru persoanele bolnave internate la Spitalul Oltenița. A fost proiectată de la început ca o colaborare între patru parteneri și anume: Asociația Ai voință, Ai putere Oltenița, care a obținut finanțarea de 9.000 lei din partea Fundației pentru Parteneriat și MOL România, Primăria Olteniței, care și-a dat acordul pentru implementarea proiectului, Spitalul Municipal Oltenița, care a oferit terenul și Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” Oltenița, care a efectuat, cu ajutorul elevilor și al cadrelor didactice majoritatea activităților practice pentru realizarea spațiului verde.
Pentru elevi, activitatea a presupus, pe lângă dorința și satisfacția de a crea un loc frumos în oraș, utilizarea unor cunoștințe interdisciplinare precum cele de biologie, construcții, amenajări peisagistice, geometrie etc. Metodele de lucru s-au bazat pe sarcini practice (trasare, săpare, plantare, selectare etc.)
Dovei foto Iubeste viata, Iubind natura_Lic I. Ghica Oltenita
A. Fisa de activitate proiect Spatiu verde_Lic I. Ghica Oltenita
Competiția națională „Școala altfel” se desfășoară în conformitate cu adresa M.E.N. nr. 232 604 /24.05.2017 și a Metodologiei de desfășurare a competiției prevăzută în OMENCȘ nr. 5034/2016.
În baza instrumentelor și criteriilor de evaluare ale M.E.N. fiecare unitate de învățământ are posibilitatea să selecteze o singură activitate pentru fiecare din domeniile educative: cultural, artistic, tehnic, științific, sportiv, cetățenie democratică și responsabilitate social, educație pentru sănătate și stil de viață sănătos, educație ecologică și protecție a mediului, abilități de viață, consiliere și orientare.
Dosarele vor fi transmise, in format electronic, la ISJ Călăraşi la adresa email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. in perioada 09-11 iunie 2018.
La nivel județean, competiția își propune să selecteze și să promoveze pe site-ul inspectoratului cele mai interesante 10 activități care s-au desfășurat în săptămâna programului „Școala altfel”, câte una din fiecare domeniu.
Inspector educativ,
Prof. Marioara Toader